Foto.com fotoalbum test 2015

Het Foto.com fotoalbum is natuurlijk ook dit jaar weer meegenomen bij het fotoboeken vergelijken. Foto com 2015 2Vorig jaar eindigde Foto.com niet zo heel best in onze test. De matige kwaliteit, hogere prijzen en de standaard service maakte dat Foto.com op de laatste plek eindigde. Wij zijn erg blij om te zien dat men onze feedback ter harte heeft genomen. Foto.com eindigt namelijk op een prima 11e plek.

In onze fotoalbum test 2015 hebben wij gekeken naar een groot aantal criteria, die samenkomen in een aantal beoordelingen. Namelijk: prijs, kwaliteit, service, software en levertijd. De Foto.com ervaringen die we hebben opgedaan op deze onderwerpen vind je hieronder.

Foto.com prijzen: de goedkoopste aanbieder

Uit onze test blijkt dat Foto.com de allergoedkoopste aanbieder is die je in onze test vindt. Men is ten opzichte van nummer 2 MyPhotofun zelfs nog euro’s goedkoper. Waar men het van doet weten we niet, maar als je een goedkoop fotoboek maken wilt, dan zit je bij Foto.com goed. Wat wij een nadeel vinden is dat met geen fotoboek aanbiedt met layflat binding. Wil je een goed en goedkoop layflat boek, dan kan je ook eens bij Topfotoalbum, Fotogoed of Fotofabriek kijken.

Foto.com kwaliteit

Foto com 1

Cover net te groot voor het aantal pagina’s

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Dat blijkt ook wanneer we kijken naar de kwaliteit van het Foto.com fotoalbum. Zowel wij, als ons panel van gebruikers vonden dat het Foto.com fotoalbum het minst mooie fotoboek uit onze test was. We willen hierbij wel aangeven dat het boek geen fouten of iets dergelijks heeft, maar dat het geheel gewoon wat goedkoper oogt. Dat klopt ook als we het vergelijken met de prijzen. Wij kregen van onze panel onder andere de volgende opmerkingen terug:
“foto’s zijn een beetje flets”
“cover oogt goedkoop”
“cover niet mooi, lijkt uit verband met het aantal pagina’s in het boek. Foto’s zijn donker”

Software

De online software die Foto.com aanbiedt is wat ons betreft redelijk te noemen. De belangrijkste opties zijn aanwezig en het geheel is redelijk gebruiksvriendelijk. Opties die ontbreken zijn spellingscontrole, integratie met Social Media en het toevoegen van paginanummers. Ook zijn de tekstbewerking- en fotobewerkingsopties wat minder uitgeb reid.

Service en Levertijd

Foto com plasticDe service en levertijd van een aanbieder zijn voor ons ook belangrijke criteria. Bij Foto.com kregen wij ons fotoboek in 6 dagen thuisgeleverd. Netjes verpakt in een stevige doos en het boek in plastic. Qua service zijn wij veel meer tevreden dan vorig jaar. Toen werden mails erg langzaam beantwoord. Dit jaar werden al onze vragen binnen 2 dagen beantwoord.

Wat wij jammer vinden is dat het fotoboek dat je bij Foto.com bestellen kan, slechts kan uitbreiden tot maximaal 60 pagina’s.

Conclusie

Al met al kunnen we constateren dat Foto.com uitstekende geprijsde boeken levert, maar dat je daarvoor wel een kwalitatief wat minder boekje krijgt. Niet dat je een slecht boek krijgt, maar voor een paar euro meer zijn er betere boeken te krijgen.

Wil jij een fotoboek maken bij Foto.com? Klik dan hier voor de site van Foto.com

[yasr_multiset setid=0]

Je eigen beoordeling over Foto.com achterlaten? Doe dat hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Foto.com
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.