Blurb fotoalbum test: geen absolute top

Het Blurb fotoalbum is redelijk van kwaliteit, maar zeker niet goed. Ook is de prijs niet bijzonder goedkoop en is de service voor verbetering vatbaar.

 

Blurb fotoalbum test

Blurb is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat zich ook op de Nederlandse fotoalbum markt richt. We hebben Blurb al meerdere jaren getest en zien haar eigenlijk altijd ergens midden in de fotoalbum vergelijking eindigen. Dit jaar bestelden wij zowel een platliggend fotoboek (deze test publiceren wij later dit jaar) als een standaard A4 liggend album. Deze review gaat over onze reguliere fotoalbum test.

 

Prijzen:

De prijzen die Blurb hanteert voor de fotoboeken wisselen heel erg. Kies je voor een boek met relatief weinig pagina’s (24-36), dan is men een redelijk dure partij. Wil je een fotoboek maken met veel pagina’s (tot 440), dan wordt men een stuk interessanter. De relatief hoge prijs van het fotoalbum wordt trouwens voor een groot deel bepaald door de verzendkosten. Die zijn namelijk voor een A4 liggend fotoalbum liefst €12,71!

 

Software

Blurb maakt gebruik van software die door hen zelf is ontwikkeld. Hoewel het pakket makkelijk werkt is het echt meer gericht op mensen die een boek willen schrijven en uitgeven. Voor het maken van een fotoalbum is de software wat beperkt. Er zijn nauwelijks fotowerkingsmogelijkheden, er zijn geen cliparts en bijna geen opmaakprofielen voor de individuele pagina’s. Wel is Blurb een van de weinig aanbieders waar je ook eigen profielen/pdf’s kan aanleveren. Men heeft een Indesign plugin die je zo kan gebruiken. Ook is men de enige aanbieder waar je een website kan importeren voor een fotoboek.

 

Blurb fotoalbum test: Levertijd

Blurb is een van de leveranciers die het voor elkaar krijgt op supersnel te leveren. Na 4 dagen krijgen we ons fotoalbum reeds in huis. Compliment daarvoor. Wel een opmerking hierbij. Op de site wil men je stimuleren om een spoedbestelling af te nemen. Dan zou je jouw boek sneller in huis hebben, in plaats van na 10-14 dagen. In de praktijk blijk je dus gewoon na 4 dagen het boek thuis te krijgen.

 

Kwaliteit

Het fotoboek van Blurb is zeker niet de beste uit onze test. De grijze binnenkant oogt goedkoop en is ook nog een keer niet recht ingelijmd. Het papier is flinterdun en als klant ben je haast bang dat je de pagina’s afscheurt. De kleuren van de kaft zijn wat te licht afgedrukt. Dit oogt op zich niet verkeerd, maar is niet conform origineel.

De huidskleuren van foto’s waarop mensen staan zijn best goed. De kleuren in het algemeen zijn niet slecht, maar springen er zeker niet uit. Al met al levert Blurb een redelijk fotoboek, maar geen topper.

 

Service

De klantenservice van Blurb reageert tussen de 1,5 dag en 2 dagen op de emails die wij sturen. Dat is op zich niet slecht, al kan het bij andere leveranciers sneller. Blurb biedt een aantal extra service mogelijkheden. Zo kan je een online fotoalbum cursus volgen, kan je gebruik maken van een fotoalbum ontwerp service (het boek wordt dan voor je samengesteld) en kan je jouw boek met spoed laten leveren. Deze laatste optie slaat echter nergens op. Je betaald een boel geld voor extra snelle levering, terwijl je jouw boek al snel geleverd krijgt.

 

Conclusie Blurb fotoalbum test:

Blurb is niet een van de goedkoopste aanbieders en levert zeker niet het beste kwaliteit fotoboek. Ook heeft men geen uitgebreide software. We zien naast de snelle levertijd en de mogelijkheid om een website te importeren geen extra reden om voor Blurb te kiezen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Blurb fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 64,9% 64,9%
  • Prijs 70% 70%
  • Software 80% 80%
  • Levertijd 88,6% 88,6%
  • Service 65% 65%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.