Aldi fotoalbum test 2018: goedkoop, maar met aandachtspunten op kwaliteit

Het Aldi fotoboek eindigde vorig jaar hoog in onze test, maar dat valt dit jaar wat tegen. Voornaamste oorzaak? kwaliteit van het fotoboek

Aldi fotoalbum test

In de fotoalbum test van 2017 was Aldi een grote verrassing. Men leverde een prima fotoboek tegen een goede prijs. En omdat dit al bijna 75% van onze beoordeling uitmaakt, eindigde men ook op een knappe 7e positie. De verwachtingen voor dit jaar waren dus weer hooggespannen.

 

Prijs fotoboeken:

Het bereken van de prijzen van de Aldi fotoboeken is een hels karwei. Dit door de onoverzichtelijke website, waarop je slechts met moeite alle informatie kan vinden. Wel heeft men een prijscalculator, die in een basis handig is, maar waarbij je voortdurend alle informatie opnieuw moet ingeven. Nadat we alle informatie op een rij hebben gezet, valt het op dat Aldi een van de goedkoopste leveranciers is uit onze fotoalbum vergelijking. Alleen hetFotoalbum weet de diverse boeken goedkoper te produceren. Voor de platliggende boeken is men verreweg de goedkoopste aanbieder.

 

Software

De software van Aldi werkt prima en is zowel voor Windows als Mac beschikbaar. Een online versie is er niet. Het pakket is snel geïnstalleerd en werkt makkelijk. Alle noodzakelijk opties zijn aanwezig. Toch missen we wel wat mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld geen foto’s wisselen tussen twee kaders en kan je geen foto’s inladen vanaf social media.

 

Levertijd Aldi fotoalbum

Qua levertijd is Aldi samen met Artscow, MyPhotofun en Vistaprint één van de traagste leveranciers uit onze test. We bestellen ons fotoboek in het weekend en moeten liefst 11 dagen wachten op de levering.

 

Kwaliteit Aldi fotoboek

De kwaliteit van het Aldi fotoalbum wordt door ons panel beoordeeld. Zij kijken afzonderlijk van elkaar naar alle fotoboeken en beoordelen deze op verschillende criteria. De resultaten ontvangen wij vervolgens.

Voor Aldi is de score op het gebied van kwaliteit dit jaar niet goed. Met name de kaft krijgt een lage beoordeling. Deze is verkeerd afgesneden, waardoor een witte streep zichtbaar is. Erg jammer. Ook de kleuren van de foto’s zijn minder mooi dan bij menig ander aanbieder. Dit is goed te zien wanneer we meerdere boeken tegelijkertijd naast elkaar leggen.

 

Service

Op servicegebied heeft Aldi niet heel veel opties voor haar klanten. We kunnen geen cursussen volgen of bijvoorbeeld ons boek laten inpakken in cadeaupapier. De klantenservice presteert gelukkig prima. Want we worden snel te woord gestaan telefonisch. Dat mag trouwens ook wel, want je betaalt €1 voor een gesprek. Via mail reageert Aldi ook snel, namelijk binnen een dag.

 

Conclusie over Aldi

Waar Aldi Foto vorig jaar nog een 7e positie behaalde, is men dit jaar toch een stuk lager geëindigd in onze fotoalbum test. Dat komt met name door de kwaliteit van het fotoboek. Qua prijs is men een van de beste leveranciers.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 61,4% 61,4%
  • Prijs 94% 94%
  • Software 83% 83%
  • Levertijd 68,6% 68,6%
  • Service 61% 61%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.